Jadłospis

       

Piątek 13.10

Śniadanie:

Ser biały z rzodkiewką i ogórkiem zielonym, jajko gotowane, pieczywo, masło,  herbata owocowa

+przekąska do chrupania (owoc lub warzywo)

Obiad:

Zupa: Pomidorowa z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką

Danie główne: Miruna panierowana, ziemniaki, mizeria, kompot z rabarbaru

Podwieczorek:

Ciasto biszkoptowe (wyrób własny),koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca, seler, jajko

 

 Menu Smyk

(16.10-20.10.2017)

 

Poniedziałek 16.10

Śniadanie:

Rogal maślany, powidła, masło, kakao

+przekąska do chrupania (owoc lub warzywo)

Obiad:

Zupa: Z soczewicy z grzankami pełnoziarnistymi

Danie główne: Spaghetti bolognese, kompot z rabarbaru

Podwieczorek:

 Płatki ryżowe na gorąco z brzoskwiniami i winogronem, chrupki kukurydziane

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca, kakao

Wtorek 17.10

Śniadanie:

Ser biały ze szczypiorkiem, pasztet pieczony, papryka kolorowa, pieczywo mieszane, masło, herbata owocowa

+przekąska do chrupania (owoc lub warzywo)

Obiad;

Zupa: Kalafiorowa z makaronem

Danie główne: Pierś w cieście ziołowym, ziemniaki, surówka Colesław, kompot z jabłek

z goździkami

Podwieczorek:

Schab pieczony, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca

Środa 18.10

Śniadanie:

Wędlina drobiowa, ser biały z ziołami (plastry), ogórek kiszony, rzodkiewka, masło,

herbata owocowa  

+przekąska do chrupania (owoc lub warzywo)

Obiad;

Zupa: Węgierska z cukinią, papryką i pomidorami

Danie główne: Pierogi ruskie z cebulką i masłem, kompot wieloowocowy

Podwieczorek:

Bułka drożdżowa z serem, sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca

Czwartek 19.10

Śniadanie:

Pszenica w miodzie na mleku, dżem, bułka z ziarnami, kajzerka, warzywa, masło, herbata owocowa

+przekąska do chrupania (owoc lub warzywo)

Obiad:

Zupa: Ziemniaczana

Danie główne: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, buraki, kompot owocowy

Podwieczorek:

Tosty pełnoziarniste z szynką drobiową, warzywa, ketchup, herbata owocowa

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca

Piątek 20.10

Śniadanie:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

+przekąska do chrupania (owoc lub warzywo)

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką

Danie główne: Panierowana roladka rybna faszerowana papryką, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot z rabarbaru

Podwieczorek:

Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane, owoc