Jadłospis

 

Menu Smyk

  (18.10-19.10.2018)

 

Czwartek

Śniadanie:

Płatki miodowe na mleku, powidła śliwkowe, masło, pieczywo, herbata owocowa

+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)

Obiad;

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami

Danie główne: Pierś duszona w sosie brokułowym, ryż z warzywami (groszek, marchewka), kompot

Podwieczorek:

 Płatki ryżowe z wanilią i sosem owocowym, biszkopty, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY

Piątek

Śniadanie:

Ser żółty, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, pieczywo, masło, herbata owocowa

+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)

Obiad:

Zupa: Krem z warzyw z grzankami

Danie główne:  Miruna w ziołowej panierce, ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem, kompot

Podwieczorek:

Ciasto marchewkowe (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, RYBA

Menu Smyk   (22.10-26.10.2018)

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Ser żółty, ser biały ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)

Obiad:

Zupa: Grysikowa na rosole z marchewką

Danie główne: Ryż zapiekany z jabłkami, sos waniliowy, kompot

Podwieczorek:

Szynka wieprzowa, pomidor, wek, chleb razowy, masło, herbata owocowa

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY

Wtorek

Śniadanie:

Płatki czekoladowe na mleku, dżem owocowy, bułka grahamka (mini), masło, herbata owocowa

+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)

Obiad;

Zupa: Dyniowo – marchewkowa z grzankami

Danie główne: Pierś drobiowa w panierce, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z papryką,                                                                        

 kompot

Podwieczorek:

Szynka biała, papryka, rzodkiewka, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY

Środa

Śniadanie:

Kiełbaska wieprzowa na gorąco, ogórek kiszony, zielony, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)

Obiad;

Zupa: Pomidorowa z makaronem i marchewką

Danie główne: Kotlecik jaglany z warzywami (włoszczyzna), sos koperkowy, mix sałat w sosie vinegrette, kompot

Podwieczorek:

Ciasto ucierane (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO

Czwartek

Śniadanie:

Pasta jajeczno – drobiowa, ogórek zielony, chleb dar zbóż, masło, herbata owocowa

+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)

Obiad;

Zupa: Jarzynowa

Danie główne: Ala gołąbek w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot

Podwieczorek:

Budyń jaglany, herbatniki, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO

Piątek

Śniadanie:

Ser biały plastry, pasztet pieczony, pomidor, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa

+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)

Obiad:

Zupa: Kalafiorowa z kaszą manną

Danie główne: Miruna w panierce płatkami kukurydzianymi, ziemniaki, kapusta włoska z białą rzepą, kompot

Podwieczorek:

Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO ,RYBA