Jadłospis

 

Menu Smyk
(26.02-02.03.2018)

Poniedziałek 26.02
Śniadanie:
Bułka grahamka, kajzerka, miód, dżem malinowy, masło, herbata owocowa
+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)
Obiad:
Zupa: Rosół z ryżem, marchewką i zieloną pietruszką
Danie główne: Spaghetti bolognese, kompot owocowy
Podwieczorek:
Wędlina drobiowa, ogórek zielony, pieczywo, masło, herbata owocowa

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, MIÓD

Wtorek 27.02
Śniadanie:
Ser żółty- salami, wędlina wieprzowa, pomidor, pieczywo, masło, herbata owocowa
+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)
Obiad;
Zupa: Kalafiorowa z kaszą manną
Danie główne: Pierś w cieście ziołowym, ziemniaki, surówka Colesław, kompot owocowy
Podwieczorek:
Kisiel wiśniowy, bita śmietana, biszkopty, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO

Środa 28. 02
Śniadanie:
Kiełbaska wieprzowa na gorąco, papryka, ogórek kiszony, pieczywo mieszane, masło,
herbata owocowa
+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)
Obiad;
Zupa: Węgierska z cukinią, papryką, pomidorami i ziemniakiem
Danie główne: Pierogi ruskie w cieście pomidorowym z cebulką i masłem, kompot owocowy
Podwieczorek:
Ciasto czekoladowe (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO

Czwartek 01.03 
Śniadanie:
Pasta kanapkowa z koperkiem i szczypiorkiem , pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa
+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)
Obiad:
Zupa: Ziemniaczana
Danie główne: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, buraki, kompot owocowy
Podwieczorek:
Tosty z serem żółtym i szynką wieprzową, ketchup, ogórek zielony, herbata z sokiem owocowym

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, SELER

Piątek 02.03
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, powidła śliwkowe, bułka z ziarnami, wek, masło, herbata owocowa
+ przekąska do chrupania( owoc lub warzywo)
Obiad:
Zupa: Z soczewicy z grzankami pełnoziarnistymi
Danie główne: Panierowana roladka rybna faszerowana papryką, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z granoli, herbatniki, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, SELER, RYBA