Jadłospis


 

Menu Smyk
(10.12-14.12.2018)

Poniedziałek
Śniadanie :
Ser biały na słodko (słodzony miodem), wek, masło, herbata owocowa
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną (zabielany)
Danie główne: Spaghetti bolognese, kompot
Podwieczorek :
Schab pieczony, ogórek zielony, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, MIÓD

Wtorek
Śniadanie :
Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy, chleb graham, masło, herbata owocowa
Obiad;
Zupa: Krem z zielonego groszku z kiszonym ogórkiem i grzankami
Danie główne: Nugettsy z kurczaka, ziemniaki, buraki po góralsku, kompot
Podwieczorek :
Budyń jaglany, herbatniki, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO

Środa
Śniadanie :
Wędlina z indyka, wieprzowa, ogórek kiszony, bułka żytnia, masło, herbata owocowa
Obiad;
Zupa: Pomidorowa z makaronem
Danie główne: Knedle ze śliwką i masełkiem, kompot
Podwieczorek :
Pasta drobiowo – serowa z koperkiem, pomidor, chleb dar zbóż, masło, herbata owocowa

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, SEZAM

Czwartek
Śniadanie :
Ser żółty, kiełbasa szynkowa, pomidor, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa
Obiad:
Zupa: Koperkowo – kalafiorowa z ziemniakami
Danie główne: Pierś duszona w warzywach (brokuł, kalafior, marchewka), ryż z curry, kompot
Podwieczorek :
Serek homogenizowany, biszkopty, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY

Piątek
Śniadanie :
Pasta z sera bialego i pomidora, ogórek zielony, chleb wiejski, masło, herbata owocowa
Obiad:
Zupa: Rosół z ryżem, marchewką i zieloną pietruszką
Danie główne: Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem, kompot
Podwieczorek :
Ciasto czekoladowe (wyrób własny), sok wyciskany z owoców

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY,