Jadłospis

Przesuń tabelę »

 

Czwartek 07.12

Śniadanie:

Ser biały z rzodkiewką, szynka dębicka, ogórek zielony, pieczywo, masło, herbata owocowa

+przekąska do chrupania (owoc lub warzywo)

Obiad:

Zupa: Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą

Danie główne: Pieczeń wieprzowa w sosie, kasza gryczana, sałatka z ogórka kiszonego

 z cebulką i papryką, kompot

Podwieczorek:

Ciasto czekoladowe (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca, kakao

Piątek 08.12

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, powidła śliwkowe, wek, warzywa, masło, herbata owocowa  

+przekąska do chrupania (owoc lub warzywo)

Obiad:

Zupa: Grysikowa na rosole z zieloną pietruszką

Danie główne:   Miruna w cieście szpinakowym, ziemniaki z koperkiem, marchewka z czarnuszką, kompot rabarbarowy

Podwieczorek:

Budyń czekoladowy, wiórki kokosowe, herbatniki, owoc

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca,seler

 

 Menu Smyk

(11.12-15.12.2017)

 

Poniedziałek 11.12

Śniadanie:

Ser żółty, pasztet pieczony, pomidor, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Z łupanego groszku z grzankami

Danie główne: Knedel czeski z koktajlem owocowym, kompot

Podwieczorek:

Płatki ryżowe z brzoskwiniami i tartym jabłkiem, ciasteczka

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY

Wtorek 12.12

Śniadanie:

Pasta twarogowo – jajeczna ze szczypiorkiem, szynka dębicka, pomidor, pieczywo, masło, herbata owocowa

Obiad;

Zupa: Pomidorowo-dyniowa z ryżem

Danie główne: Kotlet mielony, ziemniaki z prażoną cebulką, surówka z kapusty włoskiej

z zieloną pietruszką oraz sosem jogurtowym, kompot

Podwieczorek:

Polędwica drobiowa z majerankiem, papryka, rzodkiewka, pieczywo, masło, herbata owocowa 

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO

Środa 13.12

Śniadanie:

Parówka drobiowa na gorąco, ogórek zielony, pomidor, ketchup, chleb wiejski, masło,

 herbata owocowa

Obiad;

Zupa: Kalafiorowa z kaszą manną

Danie główne: Racuchy z jabłkiem, kompot

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, biszkopty, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, SELER

Czwartek 14.12

Śniadanie:

Pszenica w miodzie na mleku, dżem, bułka maślana, chleb wiejski, warzywa, masło, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Barszcz biały z ziemniakami

Danie główne: Filet drobiowy w sosie brokułowo-szczypiorkowym, ryż z groszkiem, marchewką i papryką, kompot

Podwieczorek:

Ciasto ucierane (wyrób własny) sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY

Piątek 15.12

Śniadanie:

Pasta serowa z kukurydzą, jajko gotowane, ogórek zielony, masło, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką

Danie główne: Paluszki z fileta rybnego, ziemniaki, kapusta kiszona z ogórkiem i cebulką kompot

Podwieczorek:

Budyń waniliowy z sokiem z czarnej porzeczki, herbatniki, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, SELER